Blogg listad på Bloggtoppen.se

Varför denna otur hela tiden

I söndags kväll/natt (ca 22.30) åkte vi till Helsingborg djursjukhus med Alfons.. Vi åkte med hundarna till gamla brukdhundklubben i Halmstad ca 8 på kvällen, släppte Kate och Alfons så de skulle få springa lite.. Så kastar en pinne som de springer efter och Alfons har en ganska hög fart, sen bara ser jag hur han skriker till och springer gnällandes därifrån och det blöder i munnen.. Kollar men inga tänder brutna, sen slutar de blöda efter någon minut och han blir sig själv igen.. han bet sig väl lite i tungan då tänkte jag..

Senare på kvällen märker jag att något är fel, han går runt och runt och ställer sig och bara tittar på mig, lägger huvudet i mitt knä och piper att han har ont. Gav han en kaka som han direkt spottade ut och sprang iväg med svansen mellan benen och pep. Kollade med en ficklampa ner i halsen om det är någon pinne eller liknande som sitter där men ser ingenting, men det börjar blöda igen och det kommer fradga så det var ju bara att köra till Helsingborg med honom.

Han blev inlagd och de skulle söva honom och kolla efter pinnrester under natten då.. Men vet ni vad det bästa är, ingen gällande försäkring... Skule betala in hela helåret denna veckan med mina skattepengar så han har vart oförsäkrad ca en vecka, vadå otur??? Så 10.000 gick det på med mediciner och allt, då är inte bensinen inräknad heller... Jag har planerat att byta från IF till nåt annat då IF är så jäääkla dyrt, och de har verkligen inte alltid skött sig, som när vi fick inbrott fick vi inte ett öre av dem.. Har tänkt folksam, vad säger ni? Har ni något att rekommendera?

De hade inte hittat några pinnrester men ett ganska långt sår vid tungbasen som de hade spolat, och det blir ju så jäääkla mycket pengar på helg/natt..
men vad gör man när man märker ens hund har ont och inte ens äter, man väntar ju inte till nästa dag, jag var så rädd det hade kommit in en pinne i lungorna eller ner i strupen eller nåt..
Så nu äter han smärtstillande och antibiotika i 10 dagar och ska ta det lugnt, sen åker jag ju till Mallorca i två veckor och han ska vara hos David och Kate så blir lugnt för honom framöver.. En liten oberäknad semester kan man säga :)
Nu har de läkt

Nu är Alfons trampdynor helt läkta. Han har ju fått ta det ganska lugt ca 2 veckor nu, så nu kan han komma igång igen. I måndags , altså igår var han med mig och Nadja när vi red ut men vi tog det vädligt lugnt så det blev inte mycket spring för honom.

Idag var jag ute och red igen, men han fick stanna hemma då vi skulle ut tre st, fick prova rida en annan häst, ett litet sto och hon var underbar! Mer min typ av häst, lite känsligare, lite smidigare och lite hetare :D Så ska ut imorgon på henne själv och blir nog att jag byter till henne istället. Ska prova rida ut henne imorgon med Alfons, hoppas hon bryr sig lika lite som Vinur!

Idag gick jag och syster ner till sjön och Alfons fick bada i ca en halvtimme, det gillade han, han har så mycket energi nu!

Euron till vänster som jag ska rida imorgon, Vinur till höger =)Söta tjejen som lider av jobbig eksem under sommaren =(


RSS 2.0