Blogg listad på Bloggtoppen.se

Jäkla årstid!

Uppehåll.. nästan direkt, och varför? Jo trasigta trampdynor! Jag måste kolla, är det någon annan som har problem med detta?

I Onsdags hade swbh träning och vi gick en ordentlig runda på grus ca 45 minuter. Fruset på sina ställen men annars hårt grus, och det var mörkt och hundarna jobbade på som vanligt och var glada men sen när vi kom hem märkte jag att deras bakre trampdynor var sönder. Som fläckvis där den yttersta huden är borta och det blir ju barhud med blod så det gör ju jätte ont på dem! Sanden måste blivit som sandpapper, så tråkigt!! Så vi har ju inte kunnat gå längre promenader eller nåt för de drar till sig baktassarna när vi är ute och sen när vi kommer in i hallen har såren börjat blöda igen. Så de har ju blivit långvila, och nu är de nästan läktt.

Några tips? Känner ni igen er?

I tisdags, altså dagen innan trämingen när trampdynorna gick åt skogen så åkte vi ut på en stor åker och kastade efterlängtad boll, men det är fortfarande för hårt i marken, bara en tidfråga innan de skrapar upp nåt eller bryter en klo när de får upp sån fart och gör sånna inbromsningar!Och så har jag tänkt mig månadskort för att se vad som händer i kroppen när de sätts i träning igen, så får väl ta månadskort med månadintervall från och med när dessa kort togs. Den 25/1

KateAlfons
Hundförsäkring

När jag försäkrade Alfons hos Folksam fick han en reservation "Reservation för mag och tarmsjukdomar samt komplikationer därav".
När jag hade han hos if så fick han ju för länge sedan in grus i mage och tarmar och blev inlagt på helsingborg djursjukhus för detta, en tillfällig mag och tarmkatarr blev diagnosen och han åt medicin och sen var det inge mer med det.
Så när jag hade honom hos vet för att undersöka hans urinkontinens fick jag ett intyg på att hans mage och tarmar var friska och det skickade jag in med ett långt personligt brev till folksam där jag skrev varför jag tycker att reseravtionen ska bort och att för en hundägare är det ett område som man inte vill ha oförsäkrat med tanke på att en hund tar allt med munnen och att det hur lätt som helst åker med något ner som sedan passerar mage och tarm.

Idag fick jag hem nytt föräkringsbrev och det har tagit bort reservationen! Så idag är en vädligt bra dag för mig och min lilla plupp!

Inatt har det regnat och töat och nu är det verkligen ISgata ute, svårt att hitta ställen att dra på, får nog bli långpromenader idag istället.

Tog detta kortet på min underbara trio igår!


Lördag & Söndag

I lördags fick Alfons gå en timmes dw, med sina vanliga kedjor, inget tyngre i intervall. Han pinade på som vanligt svårt att hinna med honom ibland.

I Söndags tog jag med mig baraKate till innomhusträningen, första gången jag skulle dra med henne så kände jag ville lägga all fokus på Katean :)
Rebecka har fixat en jätte bra plats för oss att vara på och för första gången på länge var vi rätt många i Halmstad som tränade så det var jätte kul! Kate är så okoplicerad bland massa hundar, hon bara står och tittar och viftar på svansen när det är massa hundar och de skäller och har sig. Annat är det på promenad när man går med de båda två, då är de så häftiga tillsammans! Haha..

Det var iallfall inga problem för Kate att dra vagnen, de visste hon mycket väl vad det var frågan om. Men tyvär drog hon från sida tills sida, altså sick sackade sig fram så det måste vi träna bort så vi får raka fina drag. Började att träna henne med en godis framför näsan ner i backen och backade så hon gick mot mig i hela draget, gick bra. Behöver bara träna på det några gånger tills det sitter.

Alfons behöver träna på att luuugna ner sig när det gäller vagnen, styrkan är det inget fel på. stark som en oxe och drar bra MEN han skäller och gnäller och jagar upp sig själv. Så vi fortasätter där vi började förra året, han fåpr inte starta drag försen han är lugn och som inlärningsmetod såklart Klicker! Det bästa för Alfons, det får han fokuserad. Om ett drag ska ta 20 min får det ta 20 min därför kommer jag lägga träningar ensam med Rebecka någon gång eller två i veckan för att bara fokusera på detta.

Här kommer det bilder!!

Snuffsan i närbild
Therese med Daisy och en kompis hund hon passade, minns ej namnet..Johanna och Neo

Christoffer med Bobby, och Mathilda med Kingston


Tanja med CaseyRebecka och Chewie!KingstonBobbyTobbe med Izzy
Dw promenad och lös hund!

Idag åkte jag, Rebecka och Lena ut till träningsplatsen för att komma in i conteinern och hämta mattan som vi ska ha innomhus. Så jag och Becka tog en dw promenad efter det.
Jobbade natten onsdag till torsdag och när jag gick upp vid 2 där så var det ju sååå fiint väder, solen sken och värmde faktiskt lite i ansiktet. Gick morgonpromenaden på de ställerna där snön är borta och då fick man faktiskt lite vårkänslor.  Tänkte att imorgon när jag är piggare hoppas jag att solen är framme när vi ska gå dw, men icke.. så mulet idag, och det till och med snöar lite! Grr, inte sugen på mer snö nu.

Släppte Alfons på träningsplatsen så han fick springa runt lite lös, han rejsade fram och tillbaka och grävde i snön, så ser jag han spänner upp sig, då kommer det en lös ganska stor hund, springades mot oss ut från skogen. Kallade in Alfons och min duktiga hund kommer ju alltid på inkallning när han är lös, iallfall när det kommer lösa hundar, vilket är riktigt skönt! Kaniner kan det va värre med ibland ;)

Han kommer som sagt och när jag tar han i halsbandet blir han alltid lite tuffare och börjar skälla, den andra hunden kom raskt fram och sprang runt oss med ragg och skulle lukta på Alfons, Alfons bara gurglade och skällde men jag höll bort honom, iofs viftade han på svansen helta tiden, men han är ju i underläge kopplad av mig och en främmande hund som springer och nosar på honom, inte konstigt han blir lite butter.

Försökte iallafall vifta bort hunden och sparka bort den men den sket mest i vilket, sen hör jag och ser långt borta i skogen på en promenadstig att ägaren ropar på sin hund som mest skiter i vilket. Jag skrek allt vad jag hade "Kom och ta din jäävla hund!!" Tillslut srack hunden tillbaka, men liksom HALLÅ!? Jag sutar aldrig förvånas över hundägare som har noll koll.
David sa att jag skulle tagit den andra hunden i halsbandet och kopplat den nere hos oss i ett träd så kunde ägaren komma ner och hämta hunden och samtidigt på en utskällning och skämmas lite. Ja det kanske man ska göra nästa gång..

Jaja iallfall så hittade jag och Becka en åkr som vi gick på, blev inte så värst jobbigt för Alfons del, en liten kortare lättae dw promenad! Kate fivk stanna hemma så går nog en lång promenad med henne och Jino sen.

Nu har jag vart och köpt nya guppis till mitt lilla akvarium som jag ska slägga i, hihi.. Som sagt, vi har rätt mycket fisk, Davis har ett stort intresse och odlar Discus. Vi har nog en 15 st i varierande storlek, kan lägga bilder på det om någon är intresserad =)

Här kommer iallfall lite bilder, när vi var på träningplatsen hade vi strålande sol men när vi åkte närmre stan blev det en väldig massa dimma!DagsformenGaaanska dimmigt

Chewie skuttar av glädje


2011

Nuuuuu är vi tillbaka! Riktigt långt uppehåll, många månader har gått och mycket har hänt.
Jag och min sambo är bosatta i Halmstad och har ju då tillsammans 3 hundar nu.
Alfons som ni vet, fyllde 3 år i juli, tiden går så fort...
Kate, amstaff 3,5 år, och Jino amstaffhane ca 7 år tror vi.. Båda från pjäsens hundhem.

I höst var vi ganska flitiga måste jag säta, jag hade alla tre hundar igång, inte jätte hårt men drog iallfall 2 ggr i veckan. Vi kastade mycket boll och de sprang mycket lösa.

Men Jino börjar bli gammal och grå och fick problem med sitt ena framben och blev halt. Han fick ta det lugnt i avvaktan om vi skulle åka till vetrinär och röntga. Ca en månad var han halt lite till och från men blev bättre och bättre. När jag trodde han var bra igen började jag dra med honom men han var stel dagen efter ändå. Så vi får nog acceptera att han börjar bli lite gammal och grå och kan inte ligga i hårdträning. Så gubbe får nöja sig med lättare drag och lite cyckling och långa promenader istället.

Planerna för 2011 är att starta Alfons och Kate på eugpn i april som går av i Göteborg. Både Alfons och Kate ääälskar att jobba och blir helt till sig när jag tog fram selarna för första gången på ca 2 månader för en vecka sedan. Fick äntligen jobb sen höst och fick jobba riktigt mycket vilket inte satt fel efter några månder arbetslöshet. Vintern har ju vart riktigt kall och vi har haft väääldigt mycket snö, har mest blivit långpromenader och de har fått springa lösa i djupsnö. Så helt stilla har de inte vart, men en vila från träningen och det behöver de ju också, och jag med kan jag säga.
Har inte riktigt haft någon lust att träna hund, och jag behöver den där glöden och ett mål för att kunna hålla igång.

Och nu har den kommit igen! Många tävlingar i wpn som ligger i närheten och förhoppningsvis kvalar vi till SM och då är EM självklart, den ska nämligen vi i Halmstad gruppen hålla i år! Jag är träningsansvarig och ser fram emot att lägga upp veckoträningar under våren.

Jag behöver nog blogga om träningen för att få en struktur på det, som en dagbok för träningen. Och ska snart sätta mig ner och läsa alla bloggar jag följt innan och kanske hitta någon ny och hitta insperation!

Vår träning i dagsläget består mest av cykling och dw. Vi ska snart börja med vagnen igen då vi har fått möjlighet att dra inne på matta.

I en veckas tid nu har Kate och Alfons fått dra, blandad snö, slask och is. Så motståndet varierar ganska mycket. Men tycker ändå de är i god form, har tänkt ta månadsbilder, ger ändå en lite morot för träning tycker jag, kul att se resultaten!

Får väl bjuda på lite bilder oxå, blandat kompott från hösten 2010 fram tills idag.


RSS 2.0