Blogg listad på Bloggtoppen.se

Wp träning Halmstad

Idag åkte jag och Alfons till Halmstad för att stanna till måndag. Jag och Sebbe åkte och badade hundarna och sen åkte vi till träning. Alfons fick dra mycker start och stopp idag med 40 kg. En dw runda i skogen och två drag på vagnen. Alfons gav allt framför vagnen idag, även om det var tungt att komma fram jobbade han för att komma fram hela tiden.

Här kommer bilbomb som heter duga!


Dw intervall och matte tränat

Igår har både jag och Alfons tränat hårt. Började med att cykla upp till dammen där Alfons brukar bada, för att dra runt den, cyklingen blev perfekt uppvärmning. De hade precis sladdat gången runt och det var mycket sand, tungdraget.

1 varv = 300 m

Så här såg det ut
1 varv, 15 kg
1 varv 30 kg
1 varv 15 kg
2 varv 30 kg
1 varv utan något alls
1 varv 30 kg
1 varv 15 kg

Sen gick vi på en nervarvningspromenad och sen stretchade jag igenom Alfons i vanlig ordning. Sen stod jag på crosstrainern i 30 minuter + 50 situps. Nu ska matte också komma i form :D


Idag har vi jätte fint väder, jag och syrran ska ut och powerwalka en timme och Alfons får ha sin väska med 8 kg. Sen blir de jobbet för mig till 9 ikväll..

Dammen, ni kan se vägen som går runt
Måndag, lydnad och bad

Glömde ju berätta om lotteriet! På tävlingen så har de ett lotteri, så köpte 8 lotter för 40 kr. Och jag vann en stor stålbur till Alfons, märket peetfood, helt ny! haha vilken jävla tur jag har, och sen en leksak som flyter och en typ handduk som suger upp vatten och smuts.

Idag har vi haft 22 grader varmt så skönt! Gick upp till den stora gräsplanen för lite lydnad, idag körde jag på klicker och ostbitar. Började klicka in läggandet igen och på slutet var det perfekt, samma med ställande och inkallning. Det gör verklgen underverk! Samma med linförigheten som blev rak och fin med hjälp av klickern, inget trängande och enkla vänstersvängar med bra följ. Ska träna på detta sätt fram till nästa tävling som är den 9 maj i Halmstad!

Efter lydnadsträningen gick vi till dammen och kastade den nya leksaken som flöt! Kanon! Alfons simmade kanske i en ca 20 minuter, får börja lite försiktigt då han inte simmat sen förra året! Hem igen ca 3 km promenad, sen var han super nöjd under dagen och låg och spanade på gräsmattan


Euro Grand Prix

I helgen var vi anmälda till 2 dagars tävling men blev att vi endast tävlade på söndagen, kom inte till Jönköping försen på eftermiddagen. Då åkte vi till Sandra och Attila! Vi gick en promenad i en riktigt brant backe, ja trodde jag hade kondition, shit.. var helt slut sen, Attila och Alfons fungerar bra tillsammans när de går kopplade, och även när en är lös. Men vi släppte ej dom tillsammans, man vet aldrig..

På söndagen åkte vi till EUGPn! Alfons vägde in på 32,5 kg. Haha så det märks vi har legat lite på latsidan veckan innan tävlingen, förra tävlingen vägde vi in på 30.1 kg. Eftersom vi inte kunnat träna så mycket vagn så gick jag inte in jätte hårt för tävlingen, brydde mig inte om att ta ner han lite i vikt och träna hårt, inga förväntningar heller för tävlingen, och så gick det så bra :D

Det var 5 hundar i Alfons klass, Fella & Yaax, Zoey, Otto och Alfons. Vi startade på 465 , 672, 810, 1017, 1086 kg var det sista draget där jag valde att stanna. Visst jag hade kunnat dragit nåt 100 kg till men det hade inte lett till en pallplats och jag var otroligt nöjd med Alfons där, känns bättre att stanna på ett genomfört drag än att få stanna för att tiden går ut och dom får putta på.

Så här såg resultatet ut

Alfons (ast)
Place: 4 of 5 weightpullers in klass -37
Dogweight: 32,5 kg
Maxpull: 1086 kg
P4P: 33,42 %
Time: 28,36 sec
Titel: EWP5
EWPL Points: 5465 kg

810 kg


dw och tävling i lydnad

Igår tog vi en promenad på ca 3 km och Alfons fick dra lite kedjor, tror det var riktigt skönt för honom att arbeta lite, sen stretchade jag honom hemma och han fick ligga med lite värmd riskudde på baklåren, han älskar det. Han älskar att få den varma riskudden överallt på kroppen, då lägger han sig på sidan och bara njuter, har ni provat det? Det är nog bra för muskler och så också, som på oss människor.

Idag kl halv 7 gick vi upp, tror ni Alfons reste sig från soffan? Ha ha verkligen inte han låg kvar och tittade på oss som om vore dumma i huvudet, gå upp nu? haha nä tack!
Tillslut fick jag ju dra upp han från soffan och ta ut honom i bilen. Tävlingen var på Osby brukshundklubb och vi var där kl 8, det var 10 st i vår klass, vi lottades startnummer 5.

När vi värmde upp märkte jag att han inte var sig själv, det var som om han blivit en busig valp på nytt, haha han hoppade runt och betedde sig, busade mot mig och kunde inte hålla alla fyra tassar i marken.. ha ha vet inte vad som flög i honom. Men han uppförde sig fint bland alla hundar och viftade glatt på svansen hela tiden.

Han skötte sig fint i alla moment utom läggandet, haha vet inte vad som hände. Han går fint, jag säger ligg och han bara småstannar och tar några steg, tror ni jag blev förvånad eller? :D Han lägger sig alltid, vet inte vad som hände, hjärnsläpp? :D

Mamma började filma men sen tog batteriet, tyvär.. Men lite i linförgheten ser ni :)

1. Platsliggning 0 Avstår
2. Tandvisning 9 Ngt okoncentrerad
3. Linförighet 8 TV, (tränger vänster), studs, lek, LS (långsamt sättande)
4. Läggande 0 Står, många steg
5. Inkallning 10
6. Ställande 8 Steg, avslut (snett sättande i avslut)
7. Apportering 7 Dåligt grepp, avslut (kastade sig åt sidan i väntan på belöning efter jag tog apporten)
8. Hopp över hinder 9,5 Avslut
Helhetsintryck 10

Sammanlagt 131 p, ett tredje pris, när jag tog emot protokollet sa domaren till mig och de andra att om ja inte avstått platsliggningen hade jag fått ett första pris, men han förstod ändå och tyckte det var bra att jag avstod om det inte kändes helt säkert.


Lugnt ett tag

Ja de har vart lugnt i bloggen på senaste, i tisdags skrevs det sista inlägget ser jag. Ja vi har mest tagit det lugnt i veckan, vi har ju haft kanon fint väder, egentligen skulle Alfons ha tränats mer med tanke på att vi ska tävla i wp nästa helg men han har vart lite stel i ena bakbenet, kanske han sträckte sig när han lekte med sp här om dagen.. Iallafall så valde jag att vi tog det lugnt i några dagar, mest legat och latat oss på gräsmattan och jag har jobbat endel. Vi har inte tränat så mycket vagn heller så vi får se nästa helg, vi ser det mer som en erfarenhet, till nästa tävling igen har jag hunnit få vagnen, ekonimin är bättre så vi kommer vara i Halmstad och träna mer.

Men imorgon ska vi ju debutera i lydnadsettan! Tyvär kommer det in riktigt dåligt väder till helgen. Har funderat och funderat på det här med platsliggningen. Alfons ligger ju platsen utan problem själv i 3 minuter och över, men det var sååå länge sedan vi tränade platsliggning med andra hundar, ja över ett halvår sedan. och då har jag börjat undra om det verkligen är rätt att lägga honom med andra hundar, första gången på länge, och på en tävling. Inte för att jag tvivlar på att han skulle göra något ont mot en annan hund, men att han skulle resa sig, hänga på en annan hund som reser sig. Känner att det är lite egoistiskt tänke att lägga honom när jag egentligen inte vet om han kommer att ligga kvar, eftersom vi inte tränat med andra hundar på senaste. och så kommer det ju som det verka regna imorgon. Så bestämmer mig för att hoppa platsen, men genomföra alla andra moment såklart! Till nästa tävling om en månad eller något har vi hunnit träna på platsliggningar med andra hundar och har även vart ute och tävlat en gång.

Önska oss lycka till imorgon, eller kanske inte, det kan visst betyda otur :P


Vilken dag!

Wow vilken underbar dag vi har haft, hade sovmorgon till halv 11 sen steg vi upp och gick ut i det fina vädret. Då var det 15 grader ute och strålande sol. Jag och syrran har krattat gräsmattan fri från mossa och Alfons har såklart ute och busat under tiden. Kl 2 när det var som varmast och skönast, måste vart en 20 grader eller nåt gick vi ut på en två timmars promenad och Alfons tog sitt första dopp i sjön, men bara en kortis.

Vi fortsatte promenaden och gick upp till dammen, där hoppade han i, han blir varm och flämtig att gå med väskan när solen ligger på, här var vattnet helt ok och han simmade mycket. Kastade lite pinne som han gladligen simmade i full fart efter och tillbaka. Medans han plaskade runt la jag mig på en bänk och solade, herregud, som sommar ju. När vi kom hem fortsatte vi på gräsmattan och Alfons låg och solde. Verkligen varit ute hela dagen och det känns underbart.
Lydnad och dw

Nu på kvällen inser jag att det är ju bara en vecka kvar tills vi ska tävla! Så packade bilen med apport, klicker, godis och en kamptrasa. Slängde även in selen och lite kedjor.
Vi började med bhk. Alfons var verkligen laddad, han är alltid så glad när vi kommer ner, de hade precis avslutat kursen så folk höll på att åka hem, skönt och vara där själv.
Vi tränade mycket ställande idag, just att få till ett rakt sättande när jag kommer tillbaka till honom, han vill gärna sitta lite på sniskan. Får hjälpa honom lite att hålla handen på hans rumpa, utsidan, då rättar han til sig. Allt annat gick jätte bra, hopp över hinder som vi inte kört på ett tag är inga probs. Vi tränade med en paus i mitten, han är alltid mer laddad och inte lika slarvig på andra turen, överskottsenergin är borta men han har blivit mer laddad :)

Sen åkte vi vidare till ett annat ställe, en låång backa där vi tränade dw. Omg säger jag bara, eftersom jag fick oxå gå med upp, det sög i benen :D I den riktigt långa halvbranta backen fick han 15 kg, gick den kanske en 5 ggr, tror den är ca 50 meter allt som allt. Sen finns det en lite mindre, kanske ca 10-15 meter, där fick han 22 kg. Satt honom på plats och gick upp i förväg sen kallade jag honom på frammåt, och han kämpade så himla fint, sen fick han massa beröm och kamptrasan när han kom upp. Drog kanske en 7 ggr i den backen. Och han tyckte det var riktigt roligt, han blev riktigt pepp när han fick kamplek på toppen.

Vi gick en nedvarvningspromenad i skogen sen stretchade jag igenom honom och sen åkte vi hem :)
Hemma fick han en stor portion mat med VOVköttfärs och blodpulver. Nu ligger han i sin bädd med sina nallar och snarkar gott :)

Nästan på toppen


 Trött bejbiWP i hundsport

Som vissa av er säkert vet publicerades det en mycket dålig artikel i hundsport för ca två månader sedan, där vetrinär Anders Hallgren uttalade sig väldigt negativt om WP, utan direkt fakta, dragit slutsatser av andras tyckande och förmodligen aldrig själv varit på en wp träning eller wp tävling.

Här är svaret från SWBA, så himla bra! Proffsigt skrivet, riktig fakta, uttalande från vetrinär som funnits på wp tävlingar i tre års tid. Kan bara säga RIKTIGT SNYGGT GJORT!

Klicka på bilden för att få den i stor bild.

Free image hosting powered by PostImage.org


Cykeltur

Idag har jag en hemskelång jobbdag, började 7 imorse och kom hem nu vid 12.30. Ut på proemnad med Alfons ca en halvtimme, sen cyklade vi en halvtimme. Han är ute och leker med sin pinne just nu, börjar jobba igen vid halv 3 och kommer hem 9 ikväll.. Så det blir Alfons med sin mormor ikväll :)


Lättare dw promenad

Idag skulle det regna, men det har det inte gjort, det har varit lite mulet däremot.

Vi gick en vanlig promenad på ca 40 minuter, hade ett ärende så tog med Alfons, efter det blev det en lättare dw promenad på en timme, 22 kg, dvs 0.73 % av kroppsvikten. Vi gick promenaden som har lite blandat underlag, grusväg, sandväg, skogsväg, en kort bit asfalt och karlhygge. Vi tränade även lite i uppförsbackar, de var vädligt små. I helgen tänkte jag vi skulle åka till ett väldigt brant backe och köra korta tunga drag.
Här kommer bilder från promenaden.

Sand/grus
Skogsväg, grusEn nöjd AlfonsEfterlängtad vattenpölGrus och stenÖver karlhygget, uppkörda spår

 Uppförsbackar

 


Mysig kväll

Nu på kvällen gick vi en mysig promenad, det har ju vart underbart väder idag så det var en sån där härlig början på våren promenad med fåglar som sjunger och solen som håller på att gå ner. Kastade boll idag också hmm.. jag lägger in lite bilder istället, har inte så mycket att skriva.
Intervallträning

Imorse tog vi en promenad, Alfons fick ha sin väska, gick ca 45 minuter i skogen.

På kvällen har vi tagit en dw runda, kört intervallträning på motionspår, grus, ganska tungt.

1,1 km är rundan.
3 rundor 15 kg, 50 % kroppsvikt.
3 rundor med 35 kg, 117 %
Sammanlagt höll vi igång i en timme, vi gick ca 20 minuter för att få ner flåset och Alfons la sig pladask i gräset som var som en pöl med vatten, grodastilen också, haha min knas hund. Tillbaka vid bilen strechade jag igenom honom sen hemma blev det god tonfisk, torrfoder och blodpulver.

Som en sa på forumet, hårt tränade hundar vinner i längden.

Under rundan har vi mött olika personer med olika attityd, vissa ler och ser glada ut, andra surar, vissa frågar nyfiket vad vi håller på med och andra klagar. Det finns verkligen människor till allt..


Lydnad och bollkastning

Idag har vi tagit en promenad på ca 30 minuter med väskan. Efter det tränade vi lite lydnad. Alfons är ju en arbetsmaskin, hans energi tar aldrig slut och han vill alltid göra rätt, all denna energin är perfekt att jobba med, men han blir också automatiskt lite slarvig och försöker gärna fuska liiite för att det går så snabbt. Så idag har vi lagt mycket tid på lugna övningar, övingar som ska lära honom att vänta.

Som vid inkallningarna, där rycker det ibland i kroppen och han halsreser sig för han vill så snabbt till mig, så idag har han fått vänta, och vänta, och vänta. Ibland satte jag bara honom, gick ifrån väntade ca 15 sekunder och sen tillbaka till fotgående och belöning där.

När vi tränade läggande idag fick han inte ens kommandot ligg förren han var i bra fotposition, han har nämligen väldigt lätt för att befinna sig för långt fram. Jag tror väldigt mycket på att ge hunden chansen att få sin belöning. För att Alfons ska kunna få sin belöning måste han få ett kommando av mig som han ska utföra, i detta fallet ligg. Får han inte ligg försvinner också chansen till belöningen. Såfort han befann sig för långt fram så stannade jag, backade, eller ändrade riktning så fick han en ny chans att gå rätt och då få kommandot ligg och belöningen kommer.
På detta sätt får jag en hund som tänker mycket själv, och som själv utan mina korrigeringar finner hur han ska göra.

På apporteringen har han börjar med något konstigt. Han sitter vid min sida, jag kastar apporten, inga problem, han hämtar den, kommer in perfekt i fotposition och håller apporten tills jag säger loss, MEN sen såfort jag tog apporten så kastar han sig bort från min sida för att göra sig beredd på belönigen. Så då bara började jag om, gjorde om allt igen men han gjorde precis likadant. Här har jag verkligen till godo att jag har en hund som kan arbeta i timmar, det krävdes 8 ggr för att han skulle tappa förväntan på belöning så snabbt och han satt kvar, i ca 5-10 sekunder innan belöningen kom. Det krävdes dessa upprepningar och sedan blev det perfekt de två andra gångerna jag upprepade momentet. Vi fortsatte lugnt och fint i lydnaden. Det vi jobbat på idag är inkallningar, sitta kvar, läggande under gång, och apportering. Vi har jobbat länge på varje moment iställer för att försöka hinna med så många moment som möjligt.

Efter detta fick han springa efter sin tennisboll som jag med hjälp av bollkastaren lyckas kasta väldigt låångt så han verkligen får sätta full sprätt. För mig är det även viktigt att alla aktiviteter som innehåller ett stressmoment, som bollkastning ska kunna avslutas när som helst, och hunden ska släppa all eneri på bollen, direkt, kunna varva ner direkt, om man klarar av detta med sin hund behöver man inte vara orolig att syssla med aktiviteter som kan ge negativ stress. Och vi har fått jobba mycket, men idag fungerar det perfekt.

Vi gick en nedvarvningspromenad och Alfons fick flåsa av och gå ner lite i dammen och kyla och dricka vatten.

Efter detta fick han en 3 minuters lång platsliggning. Jag försöker alltid ha Alfons så nöjd, och lugn i kropp och knopp när vi övar platsliggningar, jag vill han ska förknippa platsliggning med behag av att ligga kvar. Jag tror på att alltid göra det så enkelt som möjligt för hunden att lyckats, sen kan han självklart ligga en plats och ligga kvar innan all träning, men i just träningen tror jag det är bra att ha en nöjd och lugn hund som får ligga.

Efter detta fick Alfons en dusch, omg det behövdes, vattnet var helt brunt :)


wp träning

Idag har vi vart på träning i Halmstad, 4 tappra som gjorde motstånd mot vädret, snöblandat regn! brr!

Vi gick en ganska lång dw promenad, Rebecca hade black & White, Sebbe med Kita och Lena med Stina, och såklart jag och Alfons. Alfons fick dra ca 25 kg, mesta delen, sen fick han yttligare 8 kg från Kita till i en lång uppförsbacke så lite intervall. Vi gick nog ca 1 timme i skogen, uppförsbackar och nedför, tungt och lätt.
Sen drog Chewie Doobie tom vagn några gånger, såg jätte bra ut.
Alfons drog väl ca 500 kg på blöt tung bana, är alltid bättre i början, ju fler drag ju mer exalterad blir han och börjar skälla, så de e skit bra när vi har vagn här hemma så vi kan finslipa mer och mer.

När vi kom hem fick han en burk kattmat, det älskar han och får då och då.
Nu blir de snart sängen, upp tidigt imorgon.


Bildinlägg

Vi har haft det underbart idag, varmt och solen har hedrat oss med sin närvaro. Självklart har vi spenderat hela dagen utomhus och njutit. Jag och mamma har tagit en promenad i skogen med Alfons och sen har jag fotograferat Alfons palfons med min systers kamera, som tyvär är sönder på autofokus så fick göra det manuellt hela tiden, därför endel bleb lite suddiga, svårt att ställa om när han rör på sig hela tiden :D

Alfons med sin favvo leksak, däcket som aldrig går sönder.RSS 2.0