Blogg listad på Bloggtoppen.se

Bilder från kick off

Bättre sent än aldrig? Här kommer bilder från tävlingen i början av mars.Träningen är på topp!

Mitt bloggande kommer nog inte riktigt bli som förr, det kommer och går i peridoer. Men Sen har man lite mer att göra, och man är inte singel längre. Mycket som spelar in.

Sen förra jag bloggade har vi inte legat på latsidan när det gäller träningen. Hundarna tränas för fullt för tävlingen nästa helg i gbg! Tyvär har det inte blivit så mycket träning med vagnen, hela banan ligger under vatten just nu så vi får mest träna styrkan och hoppas att det ger resultat på vagnen ändå.

Jag har äntligen hittat väskan! Som jag har letat efter den, hittade den i vår gamla volvo som stått en bit bort från oss ett tag. Den får de turas om med när vi är ute, måste köpa två till. Denna kommer faktiskt från gekås och har hur bra passform som helst, ligger perfekt över ryggen på allihopa.
Hundarna springer med jämna mellanrum på löpbandet i ca 30 minuter och det tycker det är helt ok.

Idag var det vår, oj oj oj! 15 gradert ute och ännu varamre i solen. Självklart har vi spenderat flera timmar utomhus. Började dagen med en riktig ordentlig dw runda med Kate och Alfons, de fick gå tungt i lera och i sand.

Alfons sele har blivit för stor för honom. Ja faktiskt åt det hållet, annars brukar de bli för små. Men han har dragit ihpå sig så mycket i kroppen, enbart muskler och inget annat. testade Jinos gamla sele på honom idag och den passade betydligt bättre. Blir väl till att sy en ny till honom då.
har en jätte duktig kompis som håller på att sy upp en sele till Kate, hennes är med för stor.


Lördag, söndag och måndag

I lördags var jag hemma hos Becka och fick låna hem hennes löpband, testade alla tre på de hemma bara för att vänja dem vid de, de gick bra.

I söndags träning med klubben, 2 st nya med Rottweiler som vill börja träna ordentligt, kul med en blandning.
Vi gick en ganska kort dw promenad sen körde jag tung start och stopp med kate och Alfons.

Idag måndag startade vi dagen med att gå ut på vanlig rastningspromenad. Sen fick Alfons gå 30 min på bandet, varav 5 miniter skritt uppvärmning och 5 minuter skritt nedvarvning. Han började på 6 km/h vilket passar han rätt bra, sen fick han gå 5 minuter 7 km/h. Alfons går vädligt bra, han är så självständig och är fokuserad. Tror han gillar det, han är iallfall vädligt glad och nöjd efteråt.

Kate gick också 30 min med samma intervall upp och nedvarvning. Men inte mer än 6 km/h vilket passar henne bra.

Jino gick en 10 minuter i 6 km/h. Han blir trött mycket snabbare, han har ju inte alls samma kondition.

Detta är inte en ersättare till promenader, ni som vet hur mycket jag tränar mina hundar och är ute med dem vet att det bara är ett komplement  till vår träning, och ett sätt för hundarna att få göra av med energi och träna kondition.

Efter alla tre gått fick de frukost och sen började jag storstäda och de var så nöjda och låg och sova allihopa. Snart blir de dw träning vis sannarpskogen.

En film på Alfons när han springer 6 km/h


v 10

I måndags hade jag träning med kluben, dw runda i sannarp skogen. jag, Tobbe, becka och Tessan. Var en härlig uttröttande runda.

Tisdagen träffades jag, becka och lena på träningsplatsen för vagnträning. Vi körde tom vagn och höll emot. Hade koppel på Kate och jobbade på att få raka drag. Hon är ju vädligt explosiv vid starten vilket är jätte bra! Men hon tar ett steg frmmåt och sen direkt börjar hon gå till höger. Så vi körde utebliven belöning när hon drog åt sidan och sen korv när hon gick bra. Väldigt nöjd med henne.

Idag gällde det, första träningen med Alfons och vagn och träna LUGN! Sate mig ner med honom och "tvingade" han att ligga ner hela tiden i gräset med mig, han gnällde mycket och hade svårt att slappna av till en början. Men solen värmde ordentligt så det var ingen fara att sitta ner i gräset och vänta ut. han blev tillslut lugnare och vi förflyttade oss till vagnen. Där blev vi också sittande bra länge innan han slutade att gnälla och stressa. Jag tror att hela detta har blivit ett stressmoment för honom, han vet att det kommer sättas stor press på honom och att han kommer att jobba, och sen det jag tror är en bov i dramat, att efter träningen kommer BOLLEN! Som är en stressfaktor för honom.

Han lugnade ner sig tillslut och jag bakde in tävlingslydnaden i vagnen och dragen och det gick vädligt bra, inget gnäll, lugna och fina drag. Självklart behöll jag koppel och halsband på och gick bredvid honom hela tiden, han ska känna mitt stöd och inte behöva känna att jag gå ifrån honom vilket också kan stressa. Mycket korv och lugnande beteende att få slicka i min hand där korven är. Som belöning denna gång istället för boll, uppletande av godis på marken.

Vädligt nöjd med detta och hoppas verkligen det ger resultat!

Onsdag och torsdag välbehövlig 2 dagars vila.

Idag fredag startade vi med en ganska tung dw runda på fortbollsplanen här utanför oss. Körde några drag i den tunga sanden (volleybollplaner) och de jobbade hela tiden. Sen fick Kate gå med väska och vi gick till den stora rastgården ca 20 minuter bort där Alfons fick springa efter boll och leka. Sen gick vi hem igen och nu ligger de nöjda och sover.

Nu blir det sova några timmar för mig sen av till jobbet för en natts jobb!

Sammanfattning

Japp då har man hamnat lite efter i bloggandet igen, mycket jobb och träning! Ska sammanfatta kort va vi pysslat med och sen har vi ju TÄVLAT oxå :D

Söndag 27/2
Träning med klubben, Vi drog riktigt tungt start och stopp och både Alfons och Kate kämpade på ordentligt. Kate hade jag några drag framför vagnen och det var inga problem där, med lite hjälp blev det raka och stabila drag.

Måndag 28/2
Cykelrunda ca 8 km med Alfons och Kate, Kate var riktigt trött på slutet medan Alfons pinade på i samma takt som när vi började. Ska bygga upp Kates kondition lite mer.

Tisdag 1/3
60 minuter dw vid sannarpskogen. Hade båda två lösa eftersom vi gick själva.

Onsdag 2/3
Från och med idag har Kate full vila fram till Lördag då hon ska tävla.

Torsdag 3/3
Idag åkte jag och Alfons till Älmhult och hälsade på familjen. Uppe kl 7 på morgonen och tog med mig Jino och Alfons till en jätte stor stubbåker där de fick gå lösa medeltungt dw ca 45 minuter.

Lördag 5/3
Tävlingsdag för Kate!

Kl halv 8 styrde jag, david och kate bilen mot Lund för årets första WP tävling! Och Kates första tävling.
Det såg ut så att de var innomhus på matta, det var mycket folk och mycket hundar anmälda, och vet ni?`Jag var inte alls nervös denna gånen!! Hihi!

Det var 9 hundar i Kates klass, riktigt bra och erfarna hundar. Kate vägde in på 22,2 vilket var lite för tungt, iallfall vad jag hade tänkt mig. Vi startade på 145 kg, Altså första viktökningen efter tom vagn, det var inga problem alls.

Sedan hoppade vi på lite olika vikter fram till 465 kg. Vid 465 kg fick hon ta i mer och det började bli tungt. Jag tror väl egentligen på att inte dra så många drag utan dra mer sällan och spara på krafterna men det är svårt när man står där bak och de ropar upp nya viktökningar, man vill ju vara med lite hela tiden så man får ett känn på hur tungt det är att dra.

Vid 465 kg var jag nöjd med Kate. Jag tänkte såhär.

För att kvala in till SM måste hunden ha dragit 25 ggr sin egen vikt på två tävlingar, för kate betydde det 585 kg. Det var ett stort hopp från 465 men för mig spelade det ingen roll om hon klarar ett drag på 465 eller 505, eller 545 kg. Så vi väntade och gick all in, vinna eller inte på 585 kg. Men det hade blivit riktigt tungt vid denna vikten.

Kate drog och drog jobbade på hela tiden men stod på samma ställe. Tillslut satt hon sig på rumpan och tittade envist ut i pupliken och började gnällprata. Jag avbröt henne bad henne kämpa en sista gång, vilken hon gjorde! Men när jag såg att vagnen inte ens rörde sig när hon jobbade sa jag till dem att putta vid nästa drag. Kommando frammåt igen och hon fick putt på vagnen och jobbade i mål! Så jag är verkligen jätte nöjd med lilla tjejen, även om vi inte fick kvalpoäng kämpade hon hela tiden och det är det man vill ha!

Så reslutatet blev 8 av 9 plats. 465 kg vilket ger henne 20,95 ggr hennes egen vikt på 19.0 sekunder och ger hene titeln EWP3 =)

Kommer nog upp bilder senare från tävlingen, någon måste ju ha fotat =)

Söndag

När jag gick upp på morgonen hittade jag kate och alfons lutade mot kylskåpet i köket där de satt och njöt av solen, haha så söta!

Alfons och Kate fick en riktigt ordentligt långdragen dw runda ca 1,15 minuter med tunga vikter, men inte så tungt de brukar gå vid sannarp. 5 plus ute och solen gassade, det gjorde nog mycket för de flämtade mer än vanligt!

Alfons och Kate solar

Från dw rundan
RSS 2.0