Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ny piercing

Ja ett inlägg som faktiskt inte handlar om Alfons eller om hundar. Tänkte visa min nya piercing som jag tog idag, det gav mersmak så planerar en till i underläppen. Så nu vet ni hur jag ser ut =)



Skogspromenad

Idag tog jag med mig min syster ut på en promenad, och hon var väl inte jätte glad, haha! Jag har hittat en skogsväg som vi följde, trots jag inte visste vad den ledde, men hade väl ett hum.. Självklart berättade jag inte för min syster att jag inte riktigt visste var vi var påväg, då skulle hon aldrig följt med ;)

Jag är kanske lite konstig, men jag gillar att ge mig ut i skogen och skapa mina egna vägar :) Vi gav oss ut och vi fick, eller jag är väl rättare sagt, fick bygga en liten bro för att komma över en bäck som rann. Blev en mysig promenad att gå, var liksom en väg, uppkört av skogsmaskiner som man kunde gå igenom karlhygget. I slutet av promenaden hittade Alfons en fotboll ute i skogen som han bar heeela vägen hem, ca 2 km. Så söt..

Sen på eftermiddagen har jag och Pauline krattat gräsmattan och gjort iordning, vi har haft 15 grader och Alfons har vart med ute hela tiden, så vi har haft en underbar lång dag utomhus idag!

 

Min syster filmade oss när jag skulle bygga bron, här hör man hennes bitterhet, ha ha! Men det är nog inte så illa som det låter ;)


Tråkiga inlägg

Tycker de känns som de senaste inläggen vart tråkiga.. Idag har jag inte heller mycket att berätta.. Vi har vart ute på en timmes promenad och Alfons hade sin väska som vanligt.. Jobbat lite också. Annars ingenting. Vet inte vad vi ska hitta på imorgon, kanske ut och köra lite uppletande, var ett tag sedan, Alfons tycker ju det är så roligt =)


Spöregn

Ja herregud va det har regnat idag, och åskat! Jobbade till kl 13 sen var tanken jag skulle hem och ta en lång prommis med Alfons, ja ellerhur... Det började spöregna vid typ 2 och har hållt på oavbrutet sedan dess.. Var tillbaka på jobbet vid 5 och kom hem nu ikväll vid 9 och öppnade dörren, men han ville inte ens gå ut för att kissa, och han brukar inte vara kräsen i väder, men nu var det nog för mycket regn på en och samma gång :)

Två ordentliga smällar och blixtrar blev det, trodde aldrig vi skulle få ett åskväder i mars..


Dw promenad och riktig vår

Idag har vi haft det helt underbart, man steg upp på morgonen och går ut och möts av en ljummen vind! 17 grader har vi haft som varmast, och över 30 när solen ligger på, är det inte helt sjukt härligt?!
Jag och Alfons tog en dw promenad och han blev så trött den lille pluppen, när vi gick nedvarvningspromenaden så gick han ut till en grop som var fylld med vatten, för att börja dricka och sen bara sjönk han ner i det, ha ha! Så gott han tyckte det va att svalka ner sig, men inte för länge..
Sen har han suttit ute i solen i sin bädd heeela långa dagen och bara njutit av solen.

Här kommer bilder :)












Torsdag, Lydnad

Idag äntligen filmade min syster oss, tyvär hade jag ingen apport eller tillgång till hinder, men men..
Alfons har börjat halvresa sig upp när jag lägger honom! Han har aldrig gjort det innan, men det är lätt att få bort, ni ser på filmen jag får säga "ligg" för jag ser han inte ligger ner riktigt ordentligt.
Inkallning med ställande kommer ju inte försen i tvåan men vi har tränat lite ändå, men finns mycket kvar.
Men här kommer de, i olka filmer för de olika momenten, har inget program jag kan redigera dem i just här.


Linförigheten



Inkallning



Läggande



Ställande



Inkallning med ställande


Promenad i skogen

På förmiddagen gick jag och Alfons ut på en promenad, tanken var vi skulle hålla oss till vägarna men slutade någon helt annan stans! Vi hittade en skogsväg som ledde ut i skogen, sen slutade den tillslut och Alfons fortsatte på en liten upptrampad stig av råddjur och älgar, fanns bajs överallt, som Alfons faktiskt inte var ett dugg intresserad av.. så jag följde efter..Vi kom in på ett ställe som är perfekt för att lägga spår, såfort det torkar upp lite så kommer jag lägga några spår därinne! Nu är det rätt sumpigt i marken..
Vi fick vända tillslut då vägen som ledde längre och längre in var oädlig och jag hade inte riktigt skor för detta.. Sen såg jag låångt bakom ett kalhygge den väg som ledde hem så vi gick rakt över det, ha ha, var rätt jobbigt, undrade ett tag vad jag hade gett mig in på, men det är härligt tycker jag! När det inte blir planerat och man verkligen är mitt ute i skogen och går!
Vi var nog ute i närmare två timmar och gick, det gjorde Alfons dag, han har vart så nöjd och legat i sin bädd idag.

Förresten kommer vi få en riktig vagn och träna med här hemma! Jag har beställt hjul och tillbehör från jula och farfar känner en kille som svetsar som kommer göra vagnen till mig. Så kul att ha en riktig vagn och kunna träna ordentligt här hemma! Så inför Jönköping helgen så hinner vi träna riktigt ordentligt hemma! Bild kommer självklart när den är klar!

Bilderna är tagna med mobilen, därav kvaliten...

Skogarna börjar äntligen bli fria från snö!





Matstationer för de stackars utsvultna råddjuren i vinter..Luktar intressant tycker Alfons..



Här ser ni var vi skulle, ni förstår det tog sin lilla tid att ta sig dit :)
 Alfons äääälskar att röra sig såhär i skog och mark


Senaste..

Var ett tag sedan jag uppdaterade, har haft fullt upp hela veckan, jobbat och puggat rätt mycket..
Har bara hunnit med promenader och lite lek ute på tomten.. Igår jobbade jag 10 timmar.. Men är ledig mitt på dagen i 4 timmar så det är perfekt om man har hund. Jag och en kompis var ute på en timmes promenad, sen fick han stanna hos mamma när jag gick till jobbet för sista arbetspasset..
Idag har Alfons fått 3 timmar enbart av träning och lek, eftersom det har varit en ganska tråkig vecka för honom ville jag verkligen ha roligt med honom, och att han skulle få göra av med sin energi..

Vi har tagit en rejäl dw promenad på mjuka grusvägar, efter det tränade vi lite starter med lätta vikter på vagn.. Vi har kört ett ordentligt lydnadspass, tyär har jag inte haft någon som kunnat filma i veckan, vi satsar på veckan som kommer istället!
Efter ett härligt lyckat lydnadspass hittade vi en backe som var helt snöfri! Kastade tennisboll uppför och iväg så han fick gå på uppletande, så ni kan ju fatta vilken nöjd gullegris som ligger och sover i sin bädd nu :)





Uppletande i backen





Trött pojke med "krocko"


Snödroppar

Ikväll när jag var på jobbet visade en tant mig hennes rabatt, där var det snödroppar och någon annan gul bomma! Herregud va underbart, våren är inte så långt bort ändå..
Har vart ute en liten promenad med väskan idag på förmiddagen, Alfons höll sig bakom mig hela promenaden, verkade inte vara så pigg.. sen kräktes han idag också..
Men nu när jag kom hem vid halv tio nu på kvällen efter jobbet så var han jätte pigg och glad.. hmm, kanske ätit något dåligt ute eller nått..

Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, åka och köra lite lydnad så min syster kan filma, börjar jobba två imorgon och är inte hemma försen vid nio på kvällen.. Så Alfons får vara hemma med Paoie under dagen när jag e borta..

Jaja, har inte så mycket mer att säga, ska nog hoppa i sängen nu, trött efter dagen.  




Cykelrunda

Idag slutade jag jobba kl 1, efter det tog jag och Alfons en "liten" cykeltur. Cyklade bort till en kompis som bor ca 7 km härifrån, stannade och fikade lite och sen cyklade vi hem igen, så ca 14 km.. Jag cyklade som en tok, satt ner i uppförsbackarna så mjölksyran riktigt vattnade i benen, helt genom svett när jag kom hem.. Alfons fick med ett rejält flås och sprang lös hela tiden..
När vi kom hem strechade jag igenom honom och sen fick jag hoppa i duschen..
 Nu ligger han sten död i sängen och myser den lilla grisen =)
Mina ben är som spagetti, fan va härligt det är att vara helt slutkörd i kroppen!!

Är så sugen på en liten till amstaff i familjen, men vi får vänta till tidigast hösten.

Kan ni tänka er att min plupp vart så liten? Nedan 8 veckor gammal på upptäcksfärd i skogen utanför tomten.



Mys kväll

Igår hade vi en riktig flöt kväll jag och mamma.. Vi beställde hem pizza, jag åt min favorit, hockeypizza! Kebabpizza med pommes på och dränkt i sås, namnamnam! Sen åt vi ostbågar, choklad och drack cola. Vi tittade på the proposal, har inte sett den förrän igår, jag veet, är lite seg :D Men den va bra!
Alfons var så hiimla gosig igår, han skulle ligga i mitt knä.. Inte lätt att ha en 30 kg amstaffklump i knät, efter ett tag domnade mitt ben bort som han låg på, men vad gör man inte för sin pluppi när han vill gosa =)

Mamma har målat om hemma, gjorde en grön fondvägg och köpte ny matta på IKEA, tycker det blev så himla fint!

 


Lydnadträning på bhk

Nu på eftermiddagen åkte vi ner till brukshundklubben, det var lääänge sedan..
Och det var folk där, var visst kurs i apellen. Alfons visade inga tedenser till att skälla, morra eller gorma på de andra hundarna, han var sten cool, trots att en schäfer skällde på honom sa han ingenting, min pojke börjar bli stor =)
De hade en liten plan på parkeringen med ett hinder där de gick att träna, de hade även skottat planerna men de var fortfarande snö och det var svårt att gå där. Kom på jag glömt ta med en leksak, så hittade en tennisboll i bilen som gått sönder och delats, inte lika rolig som kamptrasorna men de fungerade..

Klickade i linförigheten och den är fin, inget som har förändrats där. Men däremot så reser han sig upp när jag går ifrån honom för inkallning, det har han aldrig gjort innan, hmm.. Måste vart långledigheten från lydnaden som satt sina spår. Det blixtsnabba läggandet har förvandlats till ett seeegt läggande.. Så visst har vi lite att jobba igen! Apporten var super fin, inget tuggande, hopp över hinder med apport oxå kanon fint!
Men fick inte igång han som jag brukar, tennisbollen var nog lite tråkig tror jag..

Vi körde två platser, den första var vi själv på den lilla planen, han låg ca 1 minuter tror jag, ville inte lägga så länge första gången. Andra gången var det en annan hund på planen men det störde inte.
Ska försöka klämma in två lydnadspass i nästa vecka, och ta med en rolig kamptrasa så Alfons kommer igång och blir riktigt på hugget! Ska be min syster filma alla moment om någon är nyfiken och vill se =)

Alfons platsliggning


Dw promenad

Imorse när jag gick upp vid 6 var det ingen Alfons som följde med upp, när det var dags att åka hemmifrån vid kvart i 7 låg han fortfarande i sängen.. Så lät han sova, kom hem vid 13 igen och då låg han fortfarande nere i sängen, annars brukar han ligga uppe i andra sängen när jag är borta på dagarna.. Min lilla sömntuta, så då kl 13 tog vi morgonkisset, nyvaken traskade han ut och orkade inte ens lyfta på benet utan satte sig bara ner lite manligt ;) Haha!

Vi kom precis in från en dw promenad, uppvärmning ca 20 minuter promenad och sen dw 10 minuter 22 kg. Sen blev det 32 kg i 40 minuter.. Tillbaka vid bilen med en mycket nöjd och trött gosse tog vi en 20 minuter nedvarvningspromenad.. har börjat stretcha Alfons stående och det fungerar jätte fint. Lättare än att ha honom liggande, då kan jag stretcha igenom honom innan vi åker hemmåt.. Hemma blev det god tonfisk och torrfoder.. Efter jag bytt till Standardt har hans bajs blivit fint, inget mer fisande eller dålig mage.. Vi vann ju en JWBL 7,5 kg puppy på kick offen, den är utblandad med de 15 kg standardt, det fungerar jätte bra!

Nu blir det en lugn och härlig fredagkväll efter veckans jobb och plugg, imorgon ska jag försöka hitta något bra ställe att träna lydnad på, vi måste ju träna, snart ska vi tävla!


Torsdag,..barnvakt

Idag har jag vart barnvakt till Clara! Vi har haft en härlig dag, har spenderat två och en halv timme i skogen vilket var mycket uppskattat av Alfons. Vi hade med oss varm choklad och kakor som vi fikade på.. mums!
Vi var ute i skogen och gick långt upp för en backe, det var svårt att gå i snön nu när de håller på att töa, helt plötsligt trampade man igenom!
När vi var uppe på den höga kullen kastade vi lite boll till Alfons som fick springa hela vägen ner och sen upp igen, kanske en 15 ggr. Bra träning och han tycker det är skit roligt!
Efter en lång tid i skogen låg vi i soffan och tittade på Narnia, Alfons njöt i fulla drag och var super trött. Clara tycker om Alfons så mycket, och det är ömsesidigt!

Clara och Alfons myser till filmen, Alfons vaknar precis när jag ska ta bilden =)


Jobbdag

Idag har det varit en lång jobbdag, 7-16.. Blev chockad när Alfons följde med mig upp kl halv sex imorse, det brukar han aldrig göra.. han brukar sova till minst 10.. Men syrran var hemma till kl 12 idag så det var ju lugnt.. Nu när jag kom hem var vi ute på en promenad på en timme, vi ska snart iväg och sova borta hos en kompis inatt..

Har kollat lite på nya väska till Alfons.. Har fåtrt väldigt mycket jobb denna månaden så får en bra lön i april. Denna väskan är den bästa jag hittat hittlils, vet ni någon annan så ge gärna förslag!

VÄSKA RW APPROCH PACK KLÖVJE
RUFF WEAR klövjeväska Approch Pack är en helt ny modell, som fungerar mycket bra som multi-day pack. Den har fått ett helt nytt seltygssystem (spider web technology) som gör att den sitter bättre på hundens rygg och ger en bra bärstabilitet. Den nya lågprofil- elipsformade designen gör att klövjeväskan balancerar lasten perfekt! Approch Pack är perfekt för två-tre dagars turer, där din hund själv kan bära sitt vatten, första hjälpen set, ihopfällbara skålar m.m. Finns i 5 olika storlekar. Välj mellan  glaciärblå eller lavgrön  färg.


Tack!

Vill tacka alla som gratulerat mig och Alfons till helgens vinst, det värmer så otroligt mycket att veta att det finns så många som läser vår blogg och engagerar sig i vår träning! Det peppar att skriva vidare :)
Sitter just nu på jobbet och skriver i mobilen, igår var jag och Alfons ute på en 45 min dw promenad, helt snöfria grusvägar att gå på.. Då blir det lite tyngre motstånd. Nu är det hårdträning inför nästa tävling!
Sen har jag anmält oss till lydnadsettan i mitten av april, så då debuterar vi! Ska bli jätte roligt, för Alfons med, han älskar ju lydnaden! En wp hund som även är grym i lydnaden, det är kul att ha!

Innan jobbet idag var vi ute och kastade lite boll, min syster ska gå en promenad med Alfons nu snart, jobbar ju till 9 ikväll.. Ne nu ska jag återgå till jobbet, rasten är slut.

SWBA Kick off

I helgen har vi vart i Norrköping och tävlat för första gången, vart på festen och deltagit på årsmötet.

Vi började att väga in och vågen visade 29.9, NEJ! Alfons ska ju gå i -37 klassen och det jag räknat med, men sen ändrade sig den och visade 30.1, puuh.. Efter det var det vetrinärbesiktning och Alfons gick såklart igenom.
Sen började vi titta på första klassen -13, då var jag nervös! Jag tror aldrig jag har vart så nervös i hela mitt liv! Tog ett tag sedan gick jag och värmde Alfons med dw och kamplek, sen var det dags...
Började på 300 kg och det gick kanon! Han var super duktig, inget krångel, drog direkt.. Han blev mer och mer uppstissad efter varje gång och det är typiskt Alfons, skälla lite på matte innan han börjar dra.. Det jag är mest nöjd med och blev förvånad var hur lugn han var på holding area (där man väntar mellan dragen), han brydde sig inte om de andra hundarna utan satt i mitt knä och njöt av att bli masserad.. Altså cool lugn mellan dragen.. Så han har inga problem att coola ner, sen när han drar blir han super glad och skäller och när han kommer i mål går svansen i 190 =)

Jag sa redan från början att jag inte kommer pressa Alfons under 1 minuts tid, vilket är tiden man har på sig att genomföra ett drag, utan börjar han tveka så kommer jag be dom putta på vagnen så han går i mål med självförtroende. Vi drog lite lätta drag och det sista var på 780 kg. Där hade han stressat upp sig lite och klarade inte riktigt av och jag bad dem att putta på, tog ett tag innan de uppfattade det så han fick stå kvar lite väl länge och snurra... Mattan var bra att dra på, men det skiljer dig stort från att dra på dirt, där går det lättare.. Upplevde att alla hundar drog mindre än de brukar.

Jag är såklart så himla nöjd med Alfons!! Min och hans första tävling och han plockar andra platsen!
Resultaten

Dogs Weight: 30.1 kg
Maxpull: 660 kg
P4P: 21.93 ggr hundens vikt
Time: 11.28 sec
Place: 2 of 4 Weightpullers
Titel: EWP3
EWPL Points: 12

Till nästa tävling som är den 24 april kommer vi träna på att försöka få lugna och fina drag, helst vill jag han inte ska skälla när han drar, ska se om vi kan få bort det. Sen blir det såklart dw träning och annat.
Innan juni ska vi också ha tävlat i Lydnads 1:an och försöka plocka ett första pris så vi kan börja träna ordentligt i 2:an, han kan ju allt i ettan så både han och jag har tröttnat på den.. Så fort det blir varmt kör vi en repetition och övar platsliggning sen kör vi! Ska kolla runt på brukshundklubbens hemsida nu i veckan och anmäla oss till någon som ligger nära och bra =)

Efter tävling åkte jag och Becka till hotellet och checkade in, packade upp alla grejer sen gick vi en promenad med hundarna. Festen började kl 7 så vi hann ligga och ta det lugnt i en timme ca, jag hann sova ca 15 minter.
Vi åt god mat och drack lite och snackade skit, men jag och Becka gick ganska tidigt hem, runt kl 10. Vi steg ju båda upp ca 02.30 lördag morgon för att åka till Norrköping.. Vi somnade alla fyra i sängen ganska snabbt.. En hääääärlig natt sömn!

Hotellfrukost säger jag bara, mmm.. Då är frukost som godast, när man får den serverad och så mycket att välja mellan.. Vi satt på årsmöte ca 3 timmar sen åkte vi hemmåt..
Det var vår helg!!

Har lite bilder Rebecca fotoade, sen kommer det säkert komma upp en hel del på forumet från när Alfons drog, så lägger upp dem här i bloggen såfort de finns tillgängliga.. Filmade också, ska redigera och lägga upp imorgon! Så inlägget kommer uppdateras de närmsta dagarna, så titta tillbaka imorgon eller på tisdag så finns det fler bilder =)

SWB Halmstad väntar på vaccinering och vetrinärbesiktning

 Väntar i holding area, Alfons trycker ner huvudet i mitt knä för att mysa







Prisutdelning. 1:a Nina med Otto, 3:a, Madde med JumJum



Chewie tycker min kyckling luktar vädligt gott



Promenad och loppis!

Dagen innan tävling. Vi i stort sätt bara väntar på att åka, har tagit en härlig promenad i solen, fast idag var det kallare! Stack i ansiktet av vinden..
Alfons såg en ekorre i ett träd och ställde sig och poserade så fint, så fick två fina kort på honom.
Idag kom BIA bädden, den var skit snygg i svart, Alfons har redan blivit hemmastad i den..

Vi var på loppis jag och mamma och jag hittade en gammal kista till ett löjligt lågt pris, den ska tvättas av med såpa, sen ska jag olja in den.. Kanske ska byta beslagen på den till nya, men samtidigt vill jag behålla den gamla stilen.. Älskar att blanda mordent med gammalt, denna kista är tänkt att stå i hallen med två snygga kuddar från indiska på, som en sittbänk att ta av skorna på.. Sen finns det massa plats för förvaring, har ju rätt mycket grejer till Alfons som kan platsa där =)



Kistan!

Kanske med två sådana här kuddar på, från indiska? (den understa)

 


Morgonstund har guld i mun

Imorse runt kl 10 var vi uppe och redo för att ge oss ut i det underbara vädret. Morgonen är verkligen härlig, man känner man har hela dagen framför sig och allt känns möjligt! Vi gick ut en runda på ca en timme och det var bara att njuta och öppna jackan, solen värmer och jag tror jag har fått lite färg i ansiktet idag.
När vi kom hem ställde jag mig på crosstrainern i en halvtimme, svetten rann och sen kände man att man har vart nyttig, en timmes powerwalk + träning..
Efter det satt jag ute i solen en timme och bara njöt medans Alfons käpade på att tugga sönder alla skogens pinnar, eller träd kanske är mer rätt ord =)
Har hunnit med att plugga, vara på jobbet och snackat med chefen, ringt lite viktiga samtal mm.
Blir nog en timmes kvällspromenad ikväll, och prata med Becka och planera helgen :)


Halmstad

 Idag åkte jag och Jeanine till Halmstad för att promenera lite på stranden och ta en runda i stan. Det var ju kanonväder idag och det kan man inte gå miste om =)
Vi började på östra stranden, solen värmde faktiskt ordentligt och man märkte inte av att det blåste lite, Alfons fick springa lite efter sin tennisboll.
Sen åkte vi in till stan och tittade i butiker och fikade..
Hemma sen igen gick jag och mamma en timmes promenad, Alfons hade sin väska, efter det har jag stått på crosstrainern i en halvtimme på programmet "fatburn".. Snacka om att jag är helt slut nu!


Vår sol!

 Idag (söndag) har det varit årets första vår dag, vi har haft mellan 5-7 grader och solen har värmt och snön smält.. Helt underbart, man blir så gladav att höra snön droppa av taken ner i barmarken.. Jag och min syster gav oss ut till Lillaryd, där farmor och farfar har bott i många år, men inte längre, nu bor de i en marklägenhet. Iallfall har jag och min syster en massa minnen från denna plats och vi gick promenaden runt där vi gick som små. Det var underbart, man kunde knäppa upp jackan och solen värmde, och partier på marken var fria från snö. Vi gick ca en 40 minuter och Alfons fick börja med 22 kg och jag var 8 kg kedjan den första biten. När han var uppvärmd satte jag på den och han hade 30 kg. Iallfall en underbar dag, nu ska det komma in snöoväder säger dem, usch va tråkigt! Vi som fick en smak på våren..









Mamma som fick vara hundvakt mellan 5 och 9 när jag jobbade, fick en väldigt lättpassad hund. Alfons hoppade upp och la sig i sängen kl halv 4 när vi kom hem från promenaden, sen låg han är till jag kom hem 9 på kvällen, hehe trött och nöjd den lilla grisen =)


RSS 2.0