Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ridtur och Alfons första gång med Vinur

Idag började jag jobba vid 7 och slutade vid 13. Då åkte jag och Alfons till stallet. Var och köpte leversnittar på djuraffären för att ha under ridturen. Kopplade Alfons och tog med honom upp i hagen, alla hästarna kom gåendes och ville lukta och undersöka Alfons och min lille kille var cool lugn, sa till honom att sitta ner och det gjorde han men såg lite misstänksam ut =)

Nere i stallet när Vinur var uppbunden i stallgången så gick Alfons fram och Vinur tog ner huvudet och luktade på Alfons, så börjar Alfons pussa hobnom på mulen och Vinur smällde lite med läppen, har verkligen världens snällaste hund. Proppade fickan full med leversnittar och sen gav vi oss ut i skogen.

Det var inga problem alls, Vinur brydde sig inte alls om Alfons och Alfons var precis lika lydig som när jag är på marken, han var lös hela rundan och när det kom rådjur brydde han sig knappt utan kom på inkallning direkt och på kommando "här" som annars betyder att han ska gå på min vänstra sida, så befann han sig på Vinurs vänstra sida. Min duktiga plupp :)

Var ute en timme kanske och ren blandat med skritt, trav och galopp. På slutet blev Alfons trött och höll sig bakom oss hela tiden, det var nästan bättre. Men aldrig att han sprang precis framför eller hoppade upp på sidan.

Var såå länge sedan jag red ordentligt och allt kom tillbaka så naturligt. Eftersom Vinur är ganska otränad och lite rund så höll jag honom i låg form hela tiden, på slutet sökte han sig ner ritkigt ordentligt och sög i bettet, var en underbar känsla när hästen lyssnar för minsta lilla hjälp.

Tyvär dog min kamera så fick inte jätte många bilder.

"min" lilla tjockis pojke ^^




Ny foderhäst

Igår var jag och Nadja och red, och imorse vid 8 var vi på det igen! Så i helgen blir jag halvfodervärd åt en islandshäst, vallack som heter Vinur :) Har ju haft egna hästar och ridit och gått hästgymnasium i 3 år! Sen slutade jag med allt när jag gick ut och flyttade hem igen, så det är helt underbart att få in en häst i livet igen.

Har lagom ont i mina ljumskar och armar och rygg och ben idag :D Imorgon ska jag ut och rida igen, då ska Alfons få följa med, hoppas det går bra! Jätte kul om det fungerar så han kan följa med på rundorna i skogen, tror inte det ska bli några problem :)

Efter ridningen åkte jag och Nadja ner till sjön så han fick simma lite, ikväll ska jag jobba så han får vara hemma med pappa :)

Härligt att stiga upp 8 på morgonen för en uteritt i solen







Bildbomb

Idag har jag och Alfons vart och hälsat på farmor och farfar. Tjipp och Alfons träffades för första gången på 2 år eller nåt. De pasade Alfons när han var ca halvåret-året sen har inte Alfons träffat deras hanhund som idag är 11 år. Men Alfons la sig ner direkt i valpposition och viftade glatt på svansen och lät Tjipp undersöka honom, jag har aldrig sett honom ha ett tydligare kroppsspråk, han visade direkt att han var underlägsen honom! Vi gick en mysig promenad i skogen och Tjipp och Alfons röjde runt som bara dän, lilla Eddie la sig platt på marken livrädd att bli översprungen :P

Lånade farmors Canon eos 500D och fotograferade lite, åååh va jag saknar min kamera, så nu kommer såklart en rejäl bildbomb!

 


Lugna dagar

Eftersom Alfons trampdynor varit lite trasiga har han fått ta det lugnt i några dagar. Torsdag, fredag och lördag har han fått vara ute på kortare kiss och bajs promenader med tossor på tassarna, för att hindra smuts att komma in. Igår söndag såg det mycket bättre ut och han kunde gå utan de där läskiga sakerna på baktassarna som gör att man måste lyfta SÅÅ HÖGT när man går ;D

I lördags följde jag med Becka, Emelie och Robert på MH i Bjuv. Rosa, Mattis och Chewie (syskonen) genomförde mh, och även Kebbe, som är valparnas morbror. Vi hade en väldigt fin dag, det blev lite väl varmt på eftermiddagen men man ska väl inte klaga på solen.. Det var iallfall kul att se mh och man blir väldigt sugen på att gå med Alfons igen :D

Robert med Mattis

Idag är det varmt ute, vädligt varmt och hundarna ligger sitter på balkongen och solar och flämtar, ska ut en liten längre promenad om en stund, Alfons får gå så mycket på gräset som det går. Såhär ser det ut nu!



Njuter


Trasiga tramdynor

Igår efter stranden och promenaden märkte jag att Alfons trampdynor på baktassarna var trasiga, blev vädligt förvånad då detta aldrig har hänt innan. Vet inte vad han kan ha gjort, allt saltvatten och sen att han gått på asfalt? För det var inga skärsår.
Man kunde lyfta bort lager av hud på båda tassarna, så vi fick tvätta med ljummet vatten så det blev mjukt sen skar vi bort den döda huden och har gjort rent och satt på förband. Det är så svårt när det blir sår på tramdynor för såren läks bäst om det får lufta, men han går ju på tassarna och det får inte komma in skit så det blir infekterat. Just nu har han bandage runt och fått strumpor, sen även jobbhandskar över när vi är ute.

Nu verkar han inte ha ont alls av det, men det kommer nog ta tid att läka helt. Får se vad som händer med sommarkampen om två veckor :S Inte säkert vi kan delta om tassarna inte blir bra i tid. Attans.

Springpole och långpromenad på stranden

Hundarna har fått leka med springpole i rastgården i en halvtimme tills de blev riktigt trötta, de hängde båda två i samma rep och hade jätte kul.
Efter det kom min kompis Becca och vi gick ner till östra stranden och tog en riktigt lång promenad i kvällssolen i ca 1,5 timme. Hundarna sprang lösa och var väl mest i vattnet hela tiden. Det var riktigt skönt ute och man kunde gå i bara tröja. Jag älskar Halmstad!

Tisdag, lydnad, nya vagnen och dw

Skulle vara 10 på gamla brukshundklubben i Halmstad för lydnad, men morgontrött som man är kom jag inte dit försen vid 11, men bättre sent än aldrig va?

Emelie med Rosa och Mattis, Rebecka med Leia och Chewie, Tobbe med Izzy, Sebbe med Kita och Mattias med sin tik(kommer ej ihåg namnet :S )

Alfons var jätte fin i linförigheten, klicker is the shit! Finns inget som kan få han att bli så perfekt som om man klickar en omgång, sen går det på räls! Körde lite hopp över hinder med apport och rutan. Vill inte köra jätte mycket i 1an för han är ganska trött på det och vi ska ju tävla i slutet av maj.

Sen blev det en platsliggning, och Alfons låg hela platsen utan att ens en tedens till att resa sig eller gå till någon annan, så det känns jätte bra, kommer inte bli några problem alls med platsliggning på tävlingen sen!

Becka med Chewie



Izzy



Alfons spanar in sällskapet



Emelie med Mattis



Platsliggning



Kita och Alfons



Chewie och Mattis syster Rosa



leia bebis



Alfons visar upp vad han kan... Hoppa högt



Buga

Ligga KoKO

Efter lydnadsträniningen tog jag med mig hundar och åkte hem till Älmhult för träffa farmor och farfar! Farfar har ju hjälpt mig att fixa en helt egen vagn! Och nu var den hemma, nästan klar, den ska tvättas av och målas och få en plåtbotten, och den var ju skit snygg! Rullar jätte bra och till och med en handbroms på nör man ska ställa den. Här poserat han med min helt egna vagn, farfar du är bäst <3



Sen in till Älmhult och träffade min syster som vart i frankrike i 10 dagar! Vi åkte med hundarna så de fick bada lite i dammen, eller Alfons mest.. Kate hoppade i efter en pinne.. Hemma och hämtade pengar och kläder sen tillbaka till Halmstad, vid 8 på kvällen ner till träningsplatsen för en dw promenad.

Körde intervall med dem, Kate hade mellan 20-30 kg och Alfons 30-40 kg. Bytte ena kedjan på 10 kg mellan dem, mycket uppförsbackar. De blev riktigt trötta och vi gick en ganska lång nedvarvningsrunda efteråt och de svalkade sig i bäcken och drack lite vatten, stretchade igenom båda två och sen åkte vi hem.

En fulspäckad dag kan man säga!


Måndag, långpromenad till stranden

Idag tog jag och hundarna en riktigt lång promenad ner till västra stranden. Det var längre än jag trodde, 12 km visar hitta.se, men vi var ju ute i över 3 timmar också! Gick runt på stranden rätt länge. Alfons och Kate busade och sprang som tokar runt i det långgrunda vattnet. Så nu är de riktigt trötta, de har fått sin kvällsmat och varsitt ben de ligger och tuggar på.

Kate löper och Alfons fixar de bra, han är intresserad och luktar men inget mer verkar det som, han känner av det mer inomhus, när vi är ute bryr han sig inte alls.

Imorgon ska vi träffas några st på brukshundklubben och köra lydnad, tror det var Becca med tjejerna som kommer, Tobbe och Izzy, Mattias med sin tik, Emelie med Rosa och kanske fler, och jag då med Alfons, och kanske tar med mig Kate.

Fick lite roliga bilder från stranden.




Söndag - dw

Idag var vi på wp träning. Drag inte vagn idag utan körde bara Alfons ett dw pass i skogen runt träningsplatsen på ca 30 kg. Sen gjorde vi lite start och stopp med ca 50 kg. Gick kanonens, han var verkligen på g idag!
Snackade lite skit me de andra som var där.. Det vanliga =)

Vi sammanfattar veckan

Måndag tisdag onsdag var det bad och lek med springpole i vanlig ordning!
I torsdag åkte vi till träningen. Alfons fick gå uppvärmning med 22 kg och 30 kg en bit, den vanliga rundan i skogen vid träningsplatsen. Efter det gick de andra en runda till och jag och Christoffer körde vagn med Alfons & Bobby.
Banan var fin efter de fixat den i söndags. Startade med 400 kg och gick väl upp till 800 eller nåt. Alfons hade väääldigt fina drag. Tränar mycket på att ha ska sitta och vara lugn innan han får göra nåt annat. Sen när han sitter och är lugn tar jag ner handen med en godis precis framför honom för att få en lugn start utan skäll och det har fungerat jätte bra, sen drar han hela sträckan utan problem! Ser jätte bra ut måste jag säga, inget skäll bara lite gnäll i själva draget men sån är han ju, han låter när han drar :)

Idag lördag tänkte jag vi skulle gå en timmes promenad med väskan eller nåt, men Alfons ligger fortfarande i sängen och klockan är 13, haha! Får se när han behagar gå upp =)

Slänger in två bilder på Alfons & Kate




Lördag och söndag

Igår, lördag tog vi en längre promenad ca 1 timme.. Sen åkte vi till Halmstad. Hemma hos en polare på kvällen och sov där till idag. Det märks verkligen att Alfons börjar bli vuxen för ett år sedan hade han aldrig kunnat vara hemma hos någon annan och bara ligga i soffan och bara va en hel kväll. Då hade han sprungit runt och gnällt och inte fått ro, då tänkte man alltid åh va jag önskar jag hade en hund som man kunde ha med överallt.
Och idag har jag det :)
Alfons var in heaven med 4 grabbar man kunde sitta i knät och pussas med, han var verkligen i centrum den lilla grisen och han njöt :)

Idag åkte vi till träningsplatsen för städdag. Vi blev några stycken och Jessica med Zacki dök också upp, roligt med nytt folk :) Tyvär var inte vädret med oss och det regnade :(

Jag, Tobbe och Becka sågs där en timme tidigare och gick en dw promenad i skogen. Tycker Alfons kommer ner så bra och jobbar, ser bara bättre och bättre ut! Efter den rundan fick han leka med sp på träningsplatsen medans vi andra städade ur conteinern. Grillade korv, drack läsk och hade ett litet medlemsmöte.

Nu ska jag nog ner till Nissan och kasta lite boll i vattnet så han får simma uppströms :)


Fredag

Det skulle regna, men vi slapp det. Bara mulet och blåsigt, stack ut på en 14 km cykelrunda. Alfons var lös hela tiden och varvade mellan galopp och travtempo, var riktigt riktigt skönt att vara ute en så lång runda, det tyckte nog Alfons med. Afons blir ju aldrig riktigt så flämt trött efter en sån här lång runda, man märker det mer på han resten av dagen att han är nöjd.

 När vi kom hem efter ca 45-60 minuter som det tog att cykla så lekte han vidare med sin springpole.
Märks att han blivit mer atletisk och fått mer muskler, för ett halvår sedan kunde han inte hoppa upp och hänga alls i en sådan, nu är det inga problem! Men för det mesta har han bakenen i marken för att kunna jobba mer.

Vi båda var iallfall mycket nöjda efter denna rundan.


Dw och bad

Igår lekte Alfons med sin springpole på förmiddagen i typ en timme, sen åkte jag till jobbet och var borta kvällen. idag har vi haft sol så var uppe och körde tung dw runt dammen i ca en 40 minuter sen fick han simma ca en timme. Men behöver mer kedjor, mina räcker inte till längre, behöver 20 kg till så jag kan köra start och stopp korta sträckor istället för kroppsvikten längre runda.


Selarna

Becka köpte ju också en ny sele, en rosa. Här är alla tre :D







Gose grisen


Promenad på stranden och lek med sp

Idag tog jag och Sebbe en promenad med hundarna på västra stranden. Alfons njöt i fulla drag och sprang i vattnet hela promenaden, ungefär upp till magen. Sen till hans belåtelse blev det djupt på slutet av stranden och han kunde simma och plaska. Gick igenom skogen på vägen tillbaka till stan, nu börjar det verkligen hända grejer, träden börjar bli gröna!

Efter det gick jag och Alfons promenad till Andersberg, verkligen nyttigt för honom att gå bland en massa folk och han har börjat fatta att man kan gå utan att hälsa på alla vi möter ^^

När vi väntade på att Becka skulle komma och hänta upp oss gick vi till rastgården med en springpole och Alfons fick leka lite. Det kom en annan hund, en stor tik blandning mellan schäfer och New Foundland. Alfons som inte alls är van att träffa och leka med andra hundar har faktiskt ett hyffsat hundprat och det gick bra. De lekte tills Becka kom.

Sen var vi på dogz, behövde köpa lite hundmat för hade inte räknat med att stanna i Halmstad en dag till så det var slut. Där hittade vi en riktigt snygg MAG sele på halva priset! Den kostade altså 800 kr men fick den för 400 kr och den passade perfekt. Alfons har ingen sele och lånade leias sele idag till Alfons och han gick mer avslappnat och drog knappt någonting, så den köpte vi! Ska slänga upp en bild på den sen, just nu ligger han utslagen i soffan med Leia och Chewie och öppnar inte ögonen för någonting, han får nog sova några timmar :)


Hundträff

Idag var vi på hundträff hos Lena. Var inter tänkt jag skulle följt med men nu när jag var i Halmstad så åkte med såklart med upp, och det var väl bra för de är alltid lika trevligt :D

Vi blev ett gäng, vet inte hur många vi kan ha vart. En 15-20 pers kanske? och en hel del hundar, tog mycket kort med Paula och Natalys kamera, tittade på när de hade kurs.. Alfons fick öva passivitet idag och var så duktig. Snacka om att det har hänt mycket de senaste 6 månaderna, han låg med mig på en filt och bara tog det lugnt när alla andra tränade inkallning och annat!

Bilder från träffen kommer sen, när de andra har lagt ut dom på forumet :)

Vi var där vid 12 och åkte hem runt halv 6. När vi kom hem vid ca halv 8 gick jag och Becka ner med Chewie och Alfons till Nissan när de fick bada. Kastade kamptrasa uppstörms så Alfons fick jobba i simmet!


Fredag & Lördag

I fredags var hundarna riktigt trötta efter träningen i torsdags. Jag och Sebbe mötte upp Nataly på tåget, hon hade lilla Herrman med sig. Var ute på en timmes promenad med Kita och Alfons på kvällen.

På lördag passade jag Leia under dagen när Becka jobbade och vi åkte ut för att träna dw. Jag med Alfons och Leia, Sebbe med Kita, Nataly med Herrman, Tobbe med Izzy och Matte med Yeyo gav oss ut på en ca 5 km promenad i skogen, riiktigt långa och branta backar med blandad terräng, Alfons och Kita bytte lite Kedja med varandra, men Alfons gick lätt, ca 10-15 kg räckte för att klara alla backar och för att det skulle bli en rolig runda, inte bara en vädligt tung.
Stannade vid sjön där Alfons, Kita och Yoyo simmade lite. Vidare sedan till träningplatsen där Kita och Alfons drog tung dw. Alfons jobbar på riktigt fint och det är detta han behöver, tunga och korta start och stopp stäckor.
Riktigt nödja hundar efter detta.

 


RSS 2.0