Ridtur och Alfons första gång med Vinur

Idag började jag jobba vid 7 och slutade vid 13. Då åkte jag och Alfons till stallet. Var och köpte leversnittar på djuraffären för att ha under ridturen. Kopplade Alfons och tog med honom upp i hagen, alla hästarna kom gåendes och ville lukta och undersöka Alfons och min lille kille var cool lugn, sa till honom att sitta ner och det gjorde han men såg lite misstänksam ut =)

Nere i stallet när Vinur var uppbunden i stallgången så gick Alfons fram och Vinur tog ner huvudet och luktade på Alfons, så börjar Alfons pussa hobnom på mulen och Vinur smällde lite med läppen, har verkligen världens snällaste hund. Proppade fickan full med leversnittar och sen gav vi oss ut i skogen.

Det var inga problem alls, Vinur brydde sig inte alls om Alfons och Alfons var precis lika lydig som när jag är på marken, han var lös hela rundan och när det kom rådjur brydde han sig knappt utan kom på inkallning direkt och på kommando "här" som annars betyder att han ska gå på min vänstra sida, så befann han sig på Vinurs vänstra sida. Min duktiga plupp :)

Var ute en timme kanske och ren blandat med skritt, trav och galopp. På slutet blev Alfons trött och höll sig bakom oss hela tiden, det var nästan bättre. Men aldrig att han sprang precis framför eller hoppade upp på sidan.

Var såå länge sedan jag red ordentligt och allt kom tillbaka så naturligt. Eftersom Vinur är ganska otränad och lite rund så höll jag honom i låg form hela tiden, på slutet sökte han sig ner ritkigt ordentligt och sög i bettet, var en underbar känsla när hästen lyssnar för minsta lilla hjälp.

Tyvär dog min kamera så fick inte jätte många bilder.

"min" lilla tjockis pojke ^^




Postat av: Ebba & Molly

Va roligt att de kom överens, dock anade jag inte annat ;) Jag rider också och skulle hemskt gärna bli medryttare, men hittar just nu inget som passar.. En islänning skulle vara perfekt! :)

2010-05-29 @ 16:15:13
URL: http://dreamingaboutmolly.blogg.se/
Postat av: emelie

åh vad gärligt det ser ut! och duktiga alfons! en hästhund är en dalmatiner. ;) dom är från början avlade för att följa hästar. och det märks! det finns i berit även om hon inte har någon större erfarenhet av hästar. dom är helt naturliga för henne och om man cyklar med henne ser man direkt hur hon faller in i position. :)

2010-05-29 @ 20:49:43
URL: http://www.prickig.se
Postat av: Lotta

Åh snacka om underbart!! :D

2010-05-30 @ 16:06:01
URL: http://lotta1990.blogg.se/
Postat av: Becca

Det är så härligt att kunna ha med hunden ut när man rider! :D

2010-05-31 @ 13:30:06
URL: http://sweetolga.blogg.se/
Postat av: Elenor & Alfred

Alfons är jätteduktigt att följa efter er. jag rida oxå. Jag har alltid vill prova ta med Alfred nå gången kanske nu på sommar! ;)

2010-06-01 @ 10:31:47
URL: http://ellyellis.blogg.se/
Postat av: sandra

A JAG TROR JA DÖR, fan va kul!!!!!!!!!!! checka annonsen på min sida ;)

2010-06-01 @ 12:13:00
URL: http://attilaochsandra.wordpress.com



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback