Varför denna otur hela tiden

I söndags kväll/natt (ca 22.30) åkte vi till Helsingborg djursjukhus med Alfons.. Vi åkte med hundarna till gamla brukdhundklubben i Halmstad ca 8 på kvällen, släppte Kate och Alfons så de skulle få springa lite.. Så kastar en pinne som de springer efter och Alfons har en ganska hög fart, sen bara ser jag hur han skriker till och springer gnällandes därifrån och det blöder i munnen.. Kollar men inga tänder brutna, sen slutar de blöda efter någon minut och han blir sig själv igen.. han bet sig väl lite i tungan då tänkte jag..

Senare på kvällen märker jag att något är fel, han går runt och runt och ställer sig och bara tittar på mig, lägger huvudet i mitt knä och piper att han har ont. Gav han en kaka som han direkt spottade ut och sprang iväg med svansen mellan benen och pep. Kollade med en ficklampa ner i halsen om det är någon pinne eller liknande som sitter där men ser ingenting, men det börjar blöda igen och det kommer fradga så det var ju bara att köra till Helsingborg med honom.

Han blev inlagd och de skulle söva honom och kolla efter pinnrester under natten då.. Men vet ni vad det bästa är, ingen gällande försäkring... Skule betala in hela helåret denna veckan med mina skattepengar så han har vart oförsäkrad ca en vecka, vadå otur??? Så 10.000 gick det på med mediciner och allt, då är inte bensinen inräknad heller... Jag har planerat att byta från IF till nåt annat då IF är så jäääkla dyrt, och de har verkligen inte alltid skött sig, som när vi fick inbrott fick vi inte ett öre av dem.. Har tänkt folksam, vad säger ni? Har ni något att rekommendera?

De hade inte hittat några pinnrester men ett ganska långt sår vid tungbasen som de hade spolat, och det blir ju så jäääkla mycket pengar på helg/natt..
men vad gör man när man märker ens hund har ont och inte ens äter, man väntar ju inte till nästa dag, jag var så rädd det hade kommit in en pinne i lungorna eller ner i strupen eller nåt..
Så nu äter han smärtstillande och antibiotika i 10 dagar och ska ta det lugnt, sen åker jag ju till Mallorca i två veckor och han ska vara hos David och Kate så blir lugnt för honom framöver.. En liten oberäknad semester kan man säga :)
Postat av: Sandra

Ajajaj! Tur att det gick bra, men hiskeligt dyrt blir det... Men som sagt, vad gör man inte för sina "bäbisar"? jag har IF på mina hundar, och jag tycker de är jättebra! Har aldrig vart några problem att få ut ersättning från dem.

2010-06-08 @ 16:09:07
URL: http://oldbeforeidie.blogg.se/
Postat av: Lotta

Nej usch vad hemskt :( Tur att det gick bra iaf så det inte vart någe direkt allvarligt! Pinnar är ju så farliga på det sättet.. Jag vet en gubbe som kastade pinnar med sin schäfer, och så fastnade pinnen rakt ner i marken och genomborrade nacken :(Hoppas din älskling repar sig snabbt nu! Stor kram till honom!

2010-06-08 @ 21:36:18
URL: http://lotta1990.blogg.se/
Postat av: emelie

usch vad otäckt. :( och vilken otur då. hoppas han kryar på sig fort! vi har folksam och är nöjda, dom har aldrig krånglat för oss utan betalat ut vad det än gällt hittills iaf.

2010-06-08 @ 21:37:54
URL: http://www.prickig.se
Postat av: Ebba & Molly

Krya på dig, Alfons!

2010-06-09 @ 08:15:03
URL: http://dreamingaboutmolly.blogg.se/
Postat av: Silje

Tur i oturen att det inte var något jätte farligt, men så onödigt att det skall hända den veckan han inte hade försäkring längre!

Hoppas det läker fint och att han mår bra igjen snart :)

2010-06-09 @ 11:54:36
URL: http://lifeofcs.blogg.se/
Postat av: Lotta

De hade haft en hund från en tidigare kull (om jag fattat det rätt) på besök, varpå den smittat vidare till andra hundarna på kenneln, självklart visste inte uppfödaren att den hunden hade det. Kennelhosta är ju mkt smittsamt, så den bryter ju ut jättefort, speciellt på en kennel. Valparna hade ju nyligen blivit vaccinerade också, men det vaccinet har ju inte börjat verka än eller vad man säger.. Hur som helst är det tråkigt, men kan ju inte göra så mkt :/

2010-06-09 @ 14:41:33
URL: http://lotta1990.blogg.se/
Postat av: Cissi

stackars alfons! :( jag har IF och är helnöjd med dom, fick massa hjälp när Skillz slet av korsbandet. Men Folksam har jag hört ska vara bra också, iaf gällande hundförsäkringar. :)

2010-06-09 @ 17:49:13
URL: http://ceciliakaye.blogg.se/
Postat av: Sandra

Nej, det kanske jag inte har..? Brukar va inne o läsa, men är väldigt dålig på att lämna spår...

Har faktiskt inte jämfört priset med så många andra bolag. En stor fördel med IF, som jag ser det, är iaf att det är en fast självrisk.

2010-06-09 @ 21:00:57
URL: http://oldbeforeidie.blogg.se/
Postat av: Nataly & Herrman

usch vad otäckt.Har som tur är aldrig behövt använda försäkringen. Herrman har folksam :)

2010-06-11 @ 10:22:45
URL: http://natalysdaily.blogg.se/
Postat av: Jonna

Nämen fy!! Jobbigt att du inte hade nån försäkring som täckte heller, men.. det misstaget gör man ju bara en gång - det vet jag av egen erfarenhet!

Kul att han gör sånna framsteg annars, socialt och träningsmässigt.. Om det blir några tävlingar i jönköpingstrakten kan du väl höra av dig? :)

2010-06-11 @ 16:51:53
URL: http://jonnasfantastiskaliv.blogg.se/
Postat av: Madde

Nej vad otäckt att läsa, hoppas fina killen mår bättre nu.. <3Vi har folksam på allt, och är riktigt nöjda.. =) Dom har aldrig strulat, och en gång vart de nå fel på autogiro så försäkringen drogs inte.. Då fick vi hem ett brev om att dom drar dubbelt månaden efter och att hundarna fortfarande var försäkrade.. =)Puss om Alfons.. Kram

2010-06-12 @ 00:20:35
URL: http://johlinz.blogg.se/
Postat av: Heidi

Hej, tack för grattiset i vår blogg!

Otäckt med skadan han fick, trist med försäkringen. Jag skulle faktiskt inte rekomendera någon att byta försäkringsbolag över huvudtaget, finns många nackdelar med det. Hör av dig om du vill så kan jag berätta mer.Hoppas på ett snabbt tillfrisknande och en trevlig resa!

2010-06-12 @ 12:08:47
URL: http://convictions.se
Postat av: Becca & Olga

Tycker det är klokt av dig att åka in. Igentligen, pengar är bara pengar, papperlappar som människan satt ett värde på, en vän är värd så mycket mer.

Tråkigt endå att det blev så dyrt och ja, vilken otur!!!!

Hoppas det blir bra <3

Vi gar sveland, har haft till både hästar och hundar, har funkat bra men vi har aldrig behövt ta ut till hund som tur är!

2010-06-14 @ 17:48:11
URL: http://sweetolga.blogg.se/
Postat av: Jessie

Stackars Alfons, men tur att allt gick bra med grabben. Rackarns otur där bara med försäkringen. Men va gör man inte för sina <3.Ha en trevlig utlandsresa, man blir inte alls avundsjuk :p

2010-06-15 @ 14:12:04
URL: http://jessams.wordpress.com
Postat av: emelie

hur går det för alfons? läker det ok?

2010-06-19 @ 20:02:16
URL: http://www.prickig.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback